top of page

Myken Arctic Single Malt – Bådin Stout Intervention 2020

RELEASE-DATO: 6. november, 2020

ALKOHOLSTYRKE: 57,2 % ABV

ALDER: 4,5 år

FLASKESTØRRELSE: 500 ml

ANTALL FLASKER: 962

FORPAKNING: Kun flaske

Ingen tilsatt farge, ingen kjølefiltrering

Lansert på Vinmonopolet – UTSOLGT

TOTALSAMMENSETNING

Lagret på 1st fill exbourbon 200 Ltønner, etterlagret på exbourbon 200 L tønner som først har inneholdt Myken-whisky, deretter Bådin Myken Stout

INGREDIENSER

Gjær: Safspirit M-1 whiskygjær
Malt: Weyermann Pilsner Malt, Extra Hell
Prosessvann: Avsaltet sjøvann (revers osmose) fra Myken vannverk
Kjølevann: Sjøvann pumpet direkte fra havet
Batchstørrelse:125 kg malt / 680 L vørter

BATCHER:

BATCHER 63, 65 til 72

Gjennomsnittlig gjæringstid: 101 timer
Destilleringsdatoer: 25. september – 2. november 2015
Gjennomsnittlig destilleringstid, lågvin: 7,1 timer

Gjennomsnittlig destilleringstid, hjerte: 4,5 timer
Kuttpunkt, hode til hjerte: 17 minutter
Kuttpunkt, hjerte til hale: 59,5 % ABV

FAT

FAT 1 og 2:

Dato for første fatfylling: 6 – 10. oktober 2015

Volum ved fylling: 199,6 L

Styrke ved fylling: 59,9 % ABV

Formodnet i 200 L first fill exbourbon (Wild Turkey), fatnummer: 15/027 (M27)

Fatbytte: 3. desember 2019

Flyttet til 200 L exbourbon, som tidligere har inneholdt Myken whisky og deretter stout fra Bådin, fatnummer: 19/072 (M115)

Dato for tømming: 5. september 2020

Volum ved tømming: ikke målt. I hht. beregnet volum for hele utgaven, var det i snitt 15 % engelandel på fatene i hele lagringsperioden.

Styrke ved tømming: 57,2 % ABV (målt etter at alle fatene er blandet)

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 3 og 4:

Dato for første fatfylling: 10. oktober til 3. nobember 2015

Volum ved fylling: 198,8 L

Styrke ved fylling: 60,6 % ABV

Formodnet i 200 L first fill exbourbon (Wild Turkey), fatnummer: 15/028 (M28)

Fatbytte: 4. desember 2019

Flyttet til 200 L exbourbon, som tidligere har inneholdt Myken whisky og deretter stout fra Bådin, fatnummer: 19/077 (M113)

Volum ved tømming: ikke målt. I hht. beregnet volum for hele utgaven, var det i snitt 15 % engelandel på fatene i hele lagringsperioden.

Styrke ved tømming: 57,2 % ABV (målt etter at alle fatene er blandet)

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 5 og 6:

Dato for første fatfylling: 3. november 2015

Volum ved fylling: 198,3 L

Styrke ved fylling: 60,0 % ABV

Formodnet i 200 L first fill exbourbon (Wild Turkey), fatnummer: 15/029 (M29)

Fatbytte: 3. desember 2019

Flyttet til 200 L exbourbon, som tidligere har inneholdt Myken whisky og deretter stout fra Bådin, fatnummer: 19/073 (M116)

Dato for tømming: 5. september 2020

Volum ved tømming: ikke målt. I hht. beregnet volum for hele utgaven, var det i snitt 15 % engelandel på fatene i hele lagringsperioden.

Styrke ved tømming: 57,2 % ABV (målt etter at alle fatene er blandet)

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

 

Lagret sammen på ståltank i 16 dager før flaskefylling. 

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

bottom of page