top of page

Myken Arctic Single Malt – Extra Virgin Swede 2020

RELEASE-DATO: 10. februar, 2021

ALKOHOLSTYRKE: 47 % ABV

ALDER: 4,5 år

FLASKESTØRRELSE: 500 ml

ANTALL FLASKER: 279

FORPAKNING: Kun flaske

Ingen tilsatt farge, ingen kjølefiltrering

ARTIKKELNUMMER, VINMONOPOLET: 12670102         

PRIS, VINMONOPOLET: kr. 1200,-

ExtraVirginSwede2020_MykenDestilleri kopi.jpg

TOTALSAMMENSETNING

Lagret på jomfruelige svenske 40 literstønner i 12 mnd, deretter etterlagret på firstfill exbourbon 40 L tønner i 46 mnd.

INGREDIENSER

Gjær: Safspirit M-1 whiskygjær
Malt: Weyermann Pilsner Malt, Extra Hell
Prosessvann: Avsaltet sjøvann (revers osmose) fra Myken vannverk
Kjølevann: Sjøvann pumpet direkte fra havet
Batchstørrelse:125 kg malt / 650 L vørter

BATCHER:

BATCHER 90-92

Gjennomsnittlig gjæringstid: 63,4 timer
Destilleringsdatoer: 29. januar – 24. februar 2016
Gjennomsnittlig destilleringstid, lågvin: 7 timer

Gjennomsnittlig destilleringstid, hjerte: 4,1 timer
Kuttpunkt, hode til hjerte: 8,5 minutter i snitt
Kuttpunkt, hjerte til hale: 61,4 % ABV

BATCHER: 94-96

Gjennomsnittlig gjæringstid: 62 timer
Destilleringsdato(er): 25. februar - 1. mars 2016
Gjennomsnittlig destilleringstid, lågvin: 7,3 timer
Gjennomsnittlig destilleringstid, hjerte: 4,3 timer
Kuttpunkt, hode til hjerte: 10 minutter i gjennomsnitt
Kuttpunkt, hjerte til hale: 60,7 % ABV

  

BATCH 98: 

Gjæringstid: 85,4 timer
Destilleringsdato(er): 2 – 3. mars 2016
Gjennomsnittlig destilleringstid, lågvin: 6,5 timer
Gjennomsnittlig destilleringstid, hjerte: 5,6 timer
Kuttpunkt, hode til hjerte: 8
Kuttpunkt, hjerte til hale: 61,1 % ABV

FAT

FAT 1 og 2:

Dato for første fatfylling: 30. januar 2016

Volum ved fylling: 40,7 L

Styrke ved fylling: 63 % ABV

Formodnet i 40 L jomfruelig svensk eik (hardt røstet), fatnummer: 16/009 (M42)

Fatbytte: 21. mars 2017

Flyttet til 40 L firstfill exbourbon 17/005 (M82)

Volum ved fatbytte: ikke målt

Styrke ved fatbytte: 62 % ABV

Dato for tømming: 13. desember 2020

Volum ved tømming: 26,1 L. Samlet ca. 33 % engleandel. 

Styrke ved tømming: ikke målt. 

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 3 og 4:

Dato for første fatfylling: 29. februar 2016

Volum ved fylling: 39,3 L

Styrke ved fylling: 61,6 % ABV

Formodnet i 40 L jomfruelig svensk eik, fatnummer: 16/010 (M43)

Fatbytte: 21. mars 2017

Flyttet til 40 L firstill exbourbon 17/006(M83)

Volum ved fatbytte: 37,5 L

Styrke ved fatbytte: 61,6 % ABV

Dato for tømming: 13. desember 2020

Volum ved tømming: 25,1 L.  Samlet ca. 33 % engleandel. 

Styrke ved tømming: ikke målt. 

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.​

 

FAT 5 og 6:

Dato for første fatfylling: 8. mars 2016

Volum ved fylling: 40,1 L

Styrke ved fylling: 64,3 % ABV

Formodnet i 40 L jomfruelig svensk eik, fatnummer: 16/011 (M44)

Fatbytte: 21. mars 2017

Flyttet til 40 L firstfill exbourbon 17/007 (M84)

Volum ved fatbytte: ikke målt

Styrke ved fatbytte: 63,4 % ABV

Dato for tømming: 13. desember 2020

Volum ved tømming: 26,8 L. Samlet ca. 33 % engleandel. 

Styrke ved tømming: ikke målt. 

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 7 og 8:

Dato for første fatfylling: 8. mars 2016

Volum ved fylling: 40,3 L

Styrke ved fylling: 64,3 % ABV

Formodnet i 40 L jomfruelig svensk eik, fatnummer: 16/012 (M45)

Fatbytte: 21. mars 2017

Flyttet til 40 L firstfill exbourbon 17/008 (M85)

Volum ved fatbytte: ikke målt

Styrke ved fatbytte: 63,4 % ABV

Dato for tømming: 13. desember 2020

Volum ved tømming: 26,9 L. Samlet ca. 33 % engleandel. 

Styrke ved tømming: ikke målt. 

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

Lagret sammen på ståltank i 34 dager før flaskefylling. Vannet ned til 47 % ABV før flaskefylling, med avsaltet sjøvann fra Myken vannverk.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

bottom of page