top of page

Myken Arctic Single Malt – Hungarian Touch 2019

RELEASE-DATO: 5. juli, 2019

ALKOHOLSTYRKE: 47 % ABV

ALDER: 3 år, 10 måneder

FLASKESTØRRELSE: 500 ml

ANTALL FLASKER: 1200

FORPAKNING: Kun flaske

Ingen tilsatt farge, ingen kjølefiltrering

ARTIKKELNUMMER, VINMONOPOLET: 11075802

PRIS, VINMONOPOLET: kr. 799,- (UTSOLGT)

Myken Pineau.jpg
Hungarian Touch 2019.png

INGREDIENSER

Gjær: 
Safspirit M-1 whiskygjær (batch 34-44)
Safbrew WB-06 ølgjær (batch 45-49)
Safale S-04 ølgjær (batch 50-54)
Safbrew T-58 ølgjær (batch 55-56)
Malt: Weyermann, Premium Pilsner Malt, extra hell
Prosessvann: Avsaltet sjøvann (revers osmose) fra Myken vannverk
Kjølevann: Sjøvann pumpet direkte fra havet
Batchstørrelse:125 kg malt / 670-690 L vørter

BATCHER: 34 til 56

Gjennomsnittlig gjæringstid: 94,9 timer
Destilleringsdato(er): 28. mai - 28. juli 2015
Gjennomsnittlig destilleringstid, lågvin: 7,4 timer

Gjennomsnittlig destilleringstid, hjerte: 4,0 timer
Kuttpunkt, hode til hjerte: 10-30 minutter (gjennomsnitt: 16,6 minutter)
Kuttpunkt, hjerte til hale: 58,0-60,0 % ABV

FAT

FAT 1:

Dato for fatfylling: 8. juli 2015
Dato for fat-tapping: 27. mai 2019

200-liters ex-Bourbonfat fra Maker’s Mark, 1st-fill, fatnummer: 009/15 (M15)
Styrke ved fylling: 62,3 % ABV
Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

 

FAT 2:

Dato for fatfylling: 12. juli 2015
Dato for fat-tapping: 27. mai 2019

200-liters ex-Bourbonfat fra Maker’s Mark, 1st-fill, fatnummer: 010/15 (M16)
Styrke ved fylling: 61,3 % ABV
Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

 

FAT 3:

Dato for fatfylling: 20. mai 2016
Dato for fat-tapping: 27. mai 2019

200-liters ex-Bourbonfat fra Heaven Hill, 1st-fill, fatnummer: 023/16 (M50)
Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

 

Fat 3 ble fylt fra følgende fat:

 

FAT 3A:
Dato for fatfylling: 19. juli 2015
Dato for fat-tapping: 20. mai 2016

50-liters jomfruelig ungarsk eik, hardt røstet, fatnummer: 011/15 (M17)
Styrke ved fylling: 62,4 % ABV
Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll. 

 

FAT 3B:
Dato for fatfylling: 19. juli 2015
Dato for fat-tapping: 20. mai 2016

50-liters jomfruelig ungarsk eik, hardt røstet, fatnummer: 012/15 (M18)
Styrke ved fylling: 62,4 % ABV
Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll. 

 

FAT 3C:
Dato for fatfylling: 20. juli – 2. august 2015
Dato for fat-tapping: 20. mai 2016

50-liters jomfruelig ungarsk eik, hardt røstet, fatnummer: 013/15 (M19)
Styrke ved fylling: 62,4 % ABV
Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll. 

 

FAT 3D:
Dato for fatfylling: 30. juli 2015
Dato for fat-tapping: 20. mai 2016

50-liters jomfruelig ungarsk eik, hardt røstet, fatnummer: 015/15 (M21)
Styrke ved fylling: 69,5 % ABV
Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll. 

 

Vannet ned til 47 % ABV før flaskefylling, med avsaltet sjøvann fra Myken vannverk. Lagret sammen på ståltank i ca. 14 dager før flaskefylling.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

bottom of page