Myken Arctic Single Malt – Peated Sherry 2019

RELEASE-DATO: 1. november, 2019

ALKOHOLSTYRKE: 47 % ABV

ALDER: 3 år

FLASKESTØRRELSE: 500 ml

ANTALL FLASKER: 550

FORPAKNING: Kun flaske

Ingen tilsatt farge, ingen kjølefiltrering

ARTIKKELNUMMER, VINMONOPOLET: 11378502         

PRIS, VINMONOPOLET: kr. 899,-

INGREDIENSER

Gjær: Safspirit M-1 whiskygjær
Malt: Castle Malting, «Whisky malt», 35 ppm fenoler
Prosessvann: Avsaltet sjøvann (revers osmose) fra Myken vannverk
Kjølevann: Sjøvann pumpet direkte fra havet
Batchstørrelse:125 kg malt / 680 L vørter

BATCHER: 139 til 145

Gjennomsnittlig gjæringstid: 96 timer
Destilleringsdato(er): 3. august - 11. august 2016
Gjennomsnittlig destilleringstid, lågvin: 6,8 timer

Gjennomsnittlig destilleringstid, hjerte: 4,9 timer
Kuttpunkt, hode til hjerte: 3-10 minutter (gjennomsnitt: 8 minutter)
Kuttpunkt, hjerte til hale: 58,0-58,4 % ABV

FAT

FAT 1:

Dato for fatfylling: 11. august 2016
Dato for tømming:  24. august 2019

40-liters ex-Sherryfat («seasoned» - Oloroso), 1st-fill, fatnummer: 047/16 (M66)
Styrke ved fylling:  63,5 % ABV
Styrke ved tømming:  63,5 % ABV
Volum ved tapping:  32,8 L
Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

 

FAT 2:

Dato for fatfylling:  11. august 2016
Dato for tømming: 24. august 2019

40-liters ex-Sherryfat («seasoned» - Oloroso), 1st-fill, fatnummer: 048/16 (M67)
Styrke ved fylling:  63,5 % ABV
Styrke ved tømming:  63,5 % ABV
Volum ved tapping: 17,9 L
Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

 

FAT 3:

Dato for fatfylling: 11. august 2016
Dato for tømming: 24. august 2019

40-liters ex-Sherryfat («seasoned» - Oloroso), 1st-fill, fatnummer: 049/16 (M68)
Styrke ved fylling:  63,5 % ABV
Styrke ved tømming:  63,3 % ABV
Volum ved tapping:  32,2 L

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 4:

Dato for fatfylling:  11. august 2016
Dato for tømming:  24. august 2019

40-liters ex-Sherryfat («seasoned» - Oloroso), 1st-fill, fatnummer: 050/16 (M69)
Styrke ved fylling: 63,5 % ABV
Styrke ved tømming:  63,3 % ABV
Volum ved tapping:  22,6 L

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 5:

Dato for fatfylling: 11. august 2016
Dato for tømming:  24. august 2019

40-liters ex-Sherryfat («seasoned» - Oloroso), 1st-fill, fatnummer: 051/16 (M70)
Styrke ved fylling: 63,5 % ABV
Styrke ved tømming:  63,3 % ABV
Volum ved tapping:  31,6 L

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 6:

Dato for fatfylling: 11. august 2016
Dato for tømming:  24. august 2019

40-liters ex-Sherryfat («seasoned» - Oloroso), 1st-fill, fatnummer: 052/16 (M71)
Styrke ved fylling:  63,5 % ABV
Styrke ved tømming:  64,0 % ABV
Volum ved tapping: 34,4 L

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 7:

Dato for fatfylling:  11. august 2016
Dato for tømming:   24. august 2019

40-liters ex-Sherryfat («seasoned» - Oloroso), 1st-fill, fatnummer: 053/16 (M110)
Styrke ved fylling:  63,5 % ABV
Styrke ved tømming:  63,5 % ABV
Volum ved tapping:  33,8 L
Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

 

 

Vannet ned til 47 % ABV før flaskefylling, med avsaltet sjøvann fra Myken vannverk.

Lagret sammen på ståltank i ca. 3 uker før flaskefylling.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

  • Instagram - Hvit Circle
  • Facebook - Hvit Circle

© 2018 Myken destilleri. Nettside av  Juba design