PRIVATE WHISKYFAT

Du kan bli eier av ditt eget private whiskyfat på Myken – og få være med på en utrolig spennende reise frem mot et unikt ferdig produkt!

Din egen tønne blir merket med ditt navn, og du kan selv være med på å fylle den. Du kan få en smaksprøve i året, for å følge utviklingen på tønna, og for å lettere kunne avgjøre når den skal tappes.

 

For tiden har vi fire mulige valg for private tønner:

  • 40-L ex-bourbontønne med urøkt sprit

  • 40-L ex-bourbontønne med røkt sprit

  • 40-L ex-sherrytønne med urøkt sprit

  • 40-L ex-sherrytønne med røkt sprit

 

Bourbontønner er generelt tilgjengelige hele året, mens det kan være litt ventetid på sherrytønner, da vi ikke kjøper disse i den varme årstiden, pga. fare for mikrobevekst.

 

Norsk lov tillater ikke at vi selger deg sprit direkte, men det ordnes formelt ved at du kjøper selve tønna, betaler for lagring og forsikring, og så gir oss et lån som tilsvarer verdien på spriten. Dette lånet får du tilbake når flaskene til slutt tas ut via Vinmonopolet. Det høres kanskje komplisert ut – men dette ordner vi greit uten at du merker stort til «krumspringene».

 

Du betaler i praksis spriten og tønna når kontrakten inngås, og så kommer statens avgifter og avanse og frakt på på toppen ved uttaket. Tallene vil variere, men du må regne med at omtrent halvparten av totalprisen betales ved oppstarten.

Den nedlastbare brosjyren vår har alle detaljene og den «lille skriften», men ta gjerne direkte kontakt dersom du lurer på noe rundt dette.

Det er spesielle betingelser for deg som har skjenkebevilling (HoReCa-markedet) – ta kontakt så kan vi diskutere det.