Myken Arctic Single Malt – Sweet Peat 2021

RELEASE-DATO: 03. november 2021

ALKOHOLSTYRKE: 47 % ABV

ALDER: 4 år

FLASKESTØRRELSE: 500 ml

ANTALL FLASKER: 1850

FORPAKNING: Kun flaske

Ingen tilsatt farge, ingen kjølefiltrering

ARTIKKELNUMMER, VINMONOPOLET: 13759902

PRIS, VINMONOPOLET: kr. 899,90

Sweet Peat 2021_web.jpg

TOTALSAMMENSETNING

34,4 % urøkt sprit, lagret på ex-Sauternes-tønner
22,8 % røkt sprit, lagret på ex-Sauternes-tønner
28,3 % røkt sprit, lagret på ex-bourbontønner
14,5 % røkt sprit, lagret på ungarske eiketønner

Totalt ca 23 ppm fenoler

INGREDIENSER

Gjær: Safspirit M-1 whiskygjær
Malt: 34,4 % Weyermann Pilsner Malt, Extra Hell og 65,6 % Castle Malting, «Whisky malt», 35 ppm fenoler
Prosessvann: Avsaltet sjøvann (revers osmose) fra Myken vannverk
Kjølevann: Sjøvann pumpet direkte fra havet
Batchstørrelse:125 kg malt / 580-650 L vørter

BATCHER:

BATCHER: 110 - 118

Gjennomsnittlig gjæringstid: 61,5 timer
Destilleringsdatoer: 27. juni - 3. juli 2016
Gjennomsnittlig destilleringstid, lågvin: 7,5 timer
Gjennomsnittlig destilleringstid, hjerte: 4,5 timer
Kuttpunkt, hode til hjerte: 5 minutter i gjennomsnitt
Kuttpunkt, hjerte til hale: 61,2 % ABV

 

BATCHER 209 – 220 Røkt 35 ppm

Gjennomsnittlig gjæringstid: 63 timer
Destilleringsdatoer: 8. – 19. aug 2017
Gjennomsnittlig destilleringstid, lågvin: 7,1 timer

Gjennomsnittlig destilleringstid, hjerte: 4,5 timer
Kuttpunkt, hode til hjerte: 10 minutter
Kuttpunkt, hjerte til hale: 59,8 % ABV

FAT

FAT 1: Urøkt

220-liters ex-Sauternes, 1st-fill, fatnummer: 16/025 (M52)

Dato for fatfylling: 1-3. juli 2016 (fylt i to omganger)

Dato for tømming: 22. september 2021

Styrke ved fylling: 63,5 % ABV

Styrke ved tømming: 64,5 % ABV

Volum ved fylling: 217,3 L

Volum ved tapping: ikke målt. I hht. beregnet volum for hele utgaven, var det i snitt 8,1 % engelandel på fatene i utgaven.

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 2: 16 % røkt, resten urøkt

200-liters ex Sauternes, 1st-fill, fatnummer: 17/032 (M100)

Dato for fatfylling: 12. august 2017 (fylt i to omganger)

Dato for tømming: 21. september 2021

Styrke ved fylling: 62,8 % ABV

Styrke ved tømming: 65,3 % ABV

Volum ved fylling: 197,7 L

Volum ved tapping: ikke målt. I hht. beregnet volum for hele utgaven, var det i snitt 8,1 % engelandel på fatene i utgaven.

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 3: Røkt

200-liters ex bourbon, 1st-fill, fatnummer: 17/034 (M102)

Dato for fatfylling: 14.september 2017

Dato for tømming: 22. september 2021

Styrke ved fylling: 70,2 % ABV

Styrke ved tømming: 70,3 % ABV

Volum ved fylling: 205,2 L

Volum ved tapping: ikke målt. I hht. beregnet volum for hele utgaven, var det i snitt 8,1 % engelandel på fatene i utgaven.

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

​​

FAT 4 Røkt:

50-liters virgin ungarsk eik, fatnummer: 17/039 (M105)

Dato for fatfylling: 15. september 2017

Dato for tømming: 23. september 2021

Styrke ved fylling: 63,4 % ABV

Styrke ved tømming: 66,8 % ABV

Volum ved fylling: 52,7 L

Volum ved tapping: ikke målt. I hht. beregnet volum for hele utgaven, var det i snitt 8,1 % engelandel på fatene i utgaven.

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 5 Røkt:

50-liters virgin ungarsk eik, fatnummer: 17/040 (M106)

Dato for fatfylling: 15. september 2017

Dato for tømming: 23. september 2021

Styrke ved fylling: 63,4 % ABV

Styrke ved tømming: 67,4 % ABV

Volum ved fylling: 52,7 L

Volum ved tapping: ikke målt. I hht. beregnet volum for hele utgaven, var det i snitt 8,1 % engelandel på fatene i utgaven.

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

 

Lagret sammen på ståltank i 16 dager før flaskefylling. Vannet ned til 47 % ABV før flaskefylling, med avsaltet sjøvann fra Myken vannverk.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.