Myken Arctic Single Malt – Swedish Oak 2020

RELEASE-DATO: 15. april, 2021

ALKOHOLSTYRKE: 47 % ABV

ALDER: 3 år

FLASKESTØRRELSE: 500 ml

ANTALL FLASKER: 360

FORPAKNING: Kun flaske

Ingen tilsatt farge, ingen kjølefiltrering

Lansert på Systembolaget  - UTSOLGT

Myken Pineau.jpg
flaske_.jpg

TOTALSAMMENSETNING

Lagret på secondfill svenske 40 literstønner

INGREDIENSER

Gjær: Safspirit M-1 whiskygjær
Malt: 75 %Weyermann Pilsner Malt, Extra Hell og 25 % Castle Malting, «Whisky malt», 35 ppm fenoler
Prosessvann: Avsaltet sjøvann (revers osmose) fra Myken vannverk
Kjølevann: Sjøvann pumpet direkte fra havet
Batchstørrelse:125 kg malt / 580-650 L vørter

BATCHER:

BATCHER 170 - 172

Gjennomsnittlig gjæringstid: 76,5 timer
Destilleringsdatoer: 31.mai – 3. juni 2017
Gjennomsnittlig destilleringstid, lågvin: 7,2 timer

Gjennomsnittlig destilleringstid, hjerte: 4,6 timer
Kuttpunkt, hode til hjerte: 15 minutter
Kuttpunkt, hjerte til hale: 59,7 % ABV

BATCHER: 198 - 199

Gjennomsnittlig gjæringstid: 63,3 timer
Destilleringsdato(er): 26 - 28. juli 2017
Gjennomsnittlig destilleringstid, lågvin: 6,7 timer
Gjennomsnittlig destilleringstid, hjerte: 4,9 timer
Kuttpunkt, hode til hjerte: 10 minutter i gjennomsnitt
Kuttpunkt, hjerte til hale: 59,6 % ABV

 

 

BATCHER: 205 - 207

Gjennomsnittlig gjæringstid: 73,7 timer
Destilleringsdato(er): 2 – 6. august 2017
Gjennomsnittlig destilleringstid, lågvin: 8,3 timer
Gjennomsnittlig destilleringstid, hjerte: 5,0 timer
Kuttpunkt, hode til hjerte: 14 minutter i gjennomsnitt
Kuttpunkt, hjerte til hale: 59,9 % ABV

 

BATCHER: 218 – 220 Røkt

​Gjennomsnittlig gjæringstid: 63,4 timer
Destilleringsdato(er): 17-19. august 2017 
Gjennomsnittlig destilleringstid, lågvin: 7,4 timer
Gjennomsnittlig destilleringstid, hjerte: 5,0 timer
Kuttpunkt, hode til hjerte: 9 minutter
Kuttpunkt, hjerte til hale: 60,0 % ABV

FAT

FAT 1:

Dato for fatfylling: 5. juni 2017

Dato for tømming: 24. januar 2021

40-liters svensk eik, 2nd-fill (ex-Myken), fatnummer: 17/011 (M44)

Styrke ved fylling: 63,5 % ABV

Styrke ved tømming: 67,9 % ABV (målt etter at alle fatene er blandet)

Volum ved fylling: 39,3 L

Volum ved tapping: ikke målt. I hht. beregnet volum for hele utgaven, var det i snitt 21 % engelandel på fatene i utgaven.

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 2:

Dato for fatfylling: 5. juni 2017

Dato for tømming: 24. januar 2021

40-liters svensk eik, 2nd-fill (ex-Myken), fatnummer: 17/012 (M42)

Styrke ved fylling: 63,5 % ABV

Styrke ved tømming: 67,9 % ABV (målt etter at alle fatene er blandet)

Volum ved fylling: 39,3 L

Volum ved tapping: ikke målt. I hht. beregnet volum for hele utgaven, var det i snitt 21 % engelandel på fatene i utgaven.

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 3:

Dato for fatfylling: 29. juli – 5. august 2017 (fylt i to omganger)

Dato for tømming: 24. januar 2021

40-liters svensk eik, 2nd-fill (ex-Myken), fatnummer: 17/023 (M45)

Styrke ved fylling: 64,7 % ABV

Styrke ved tømming: 67,9 % ABV (målt etter at alle fatene er blandet)

Volum ved fylling: 39,3 L

Volum ved tapping: ikke målt. I hht. beregnet volum for hele utgaven, var det i snitt 21 % engelandel på fatene i utgaven.

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

​​

FAT 4 Røkt:

Dato for fatfylling: 15. september 2017

Dato for tømming: 24. januar 2021

40-liters svensk eik, 2nd-fill (ex-Myken), fatnummer: 17/041 (M43)

Styrke ved fylling: 63,4 % ABV

Styrke ved tømming: 67,9 % ABV (målt etter at alle fatene er blandet)

Volum ved fylling: 39,2 L

Volum ved tapping: ikke målt. I hht. beregnet volum for hele utgaven, var det i snitt 21 % engelandel på fatene i utgaven.

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

 

Lagret sammen på ståltank i 4 dager før flaskefylling. Vannet ned til 47 % ABV før flaskefylling, med avsaltet sjøvann fra Myken vannverk

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.