Myken Arctic Single Malt – Bådin Stout Intervention 2022

RELEASE-DATO: 2. mars 2022

ALKOHOLSTYRKE: 47 % ABV

ALDER: 4 år

FLASKESTØRRELSE: 500 ml

ANTALL FLASKER: 1850

FORPAKNING: Kun flaske

Ingen tilsatt farge, ingen kjølefiltrering

ARTIKKELNUMMER, VINMONOPOLET: Tilleggsutvalget (14160702)

PRIS, VINMONOPOLET: kr 900,30

Myken_feb2022_JulieLuneborg_DSCF4943 kopi-2.jpg

TOTALSAMMENSETNING

Lagret på 1st fill ex-bourbon 200 L tønner i mer enn tre år, deretter etterlagret i nesten ett år på ex-bourbon 200 L tønner som først har inneholdt Myken-whisky, deretter Bådin Myken Stout.

INGREDIENSER

Gjær: Safspirit M-1 whiskygjær
Malt: Weyermann Pilsner Malt, Extra Hell
Prosessvann: Avsaltet sjøvann (revers osmose) fra Myken vannverk
Kjølevann: Sjøvann pumpet direkte fra havet
Batchstørrelse:125 kg malt /500 L vørter

BATCH:

BATCHER 266-270

Gjennomsnittlig gjæringstid: 91 timer
Destilleringsdatoer: 20. – 24. november 2017
Gjennomsnittlig destilleringstid, lågvin: 7,2 timer

Gjennomsnittlig destilleringstid, hjerte: 4,5 timer
Kuttpunkt, hode til hjerte: 9 minutter
Kuttpunkt, hjerte til hale: 59,8 % ABV

BATCHER 295 - 298

Gjennomsnittlig gjæringstid: 112 timer
Destilleringsdatoer: 10. – 17. januar 2017
Gjennomsnittlig destilleringstid, lågvin: 7,1 timer

Gjennomsnittlig destilleringstid, hjerte: 4,4 timer
Kuttpunkt, hode til hjerte: 13,5 minutter
Kuttpunkt, hjerte til hale: 59,9 % ABV

FAT

FAT 1 og 2:

Dato for første fatfylling: 22.november 2017

Volum ved fylling: 201,2 L

Styrke ved fylling: 63,5 % ABV

Formodnet i 200 L first fill ex-bourbon, fatnummer: 17/053 (M117)

Fatbytte: 25. februar 2021

Flyttet til 200 L ex-bourbon (Heaven Hill), som tidligere har inneholdt Myken whisky og deretter stout fra Bådin, fatnummer: 21/019 (M348)

Dato for tømming: 25. januar 2022

Volum ved tømming: ikke målt. I hht. beregnet volum for hele utgaven, var det i snitt 12 % engelandel på fatene i hele lagringsperioden.

Styrke ved tømming: 65,2 % ABV (målt etter at alle fatene er blandet)

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 3 og 4:

Dato for første fatfylling: 4. desember 2017

Volum ved fylling: 200,0 L

Styrke ved fylling: 63,6 % ABV

Formodnet i 200 L first fill ex-bourbon (Heaven Hill), fatnummer: 17/054 (M118)

Fatbytte: 25. februar 2021

Flyttet til 200 L ex-bourbon, som tidligere har inneholdt Myken whisky og deretter stout fra Bådin, fatnummer: 21/018 (M347)

Dato for tømming: 25. januar 2022

Volum ved tømming: ikke målt. I hht. beregnet volum for hele utgaven, var det i snitt 12 % engelandel på fatene i hele lagringsperioden.

Styrke ved tømming: 65,2 % ABV (målt etter at alle fatene er blandet)

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 5 og 6:

Dato for første fatfylling: 23. januar 2018

Volum ved fylling: 197,4 L

Styrke ved fylling: 63,5 % ABV

Formodnet i 200 L first fill ex-bourbon (Heaven Hill), fatnummer: 18/003 (M124)

Fatbytte: 25. februar 2021

Flyttet til 200 L ex-bourbon, som tidligere har inneholdt Myken whisky og deretter stout fra Bådin, fatnummer: 21/020 (M349)

Dato for tømming: 25. januar 2022

Volum ved tømming: ikke målt. I hht. beregnet volum for hele utgaven, var det i snitt 12 % engelandel på fatene i hele lagringsperioden.

Styrke ved tømming: 65,2 % ABV (målt etter at alle fatene er blandet)

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

​​

​FAT 7 og 8:

Dato for første fatfylling: 25. januar 2018

Volum ved fylling: 193,4 L

Styrke ved fylling: 63,7 % ABV

Formodnet i 200 L first fill ex-bourbon (Heaven Hill), fatnummer: 18/004 (M125)

Fatbytte: 25. februar 2021

Flyttet til 200 L ex-bourbon, som tidligere har inneholdt Myken whisky og deretter stout fra Bådin, fatnummer: 21/021 (M350)

Dato for tømming: 25. januar 2022

Volum ved tømming: ikke målt. I hht. beregnet volum for hele utgaven, var det i snitt 12 % engelandel på fatene i hele lagringsperioden.

Styrke ved tømming: 65,2 % ABV (målt etter at alle fatene er blandet)

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

 

Lagret sammen på ståltank i 21 dager før flaskefylling. 

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.