top of page

Myken Arctic Single Malt – Sabotør #2 2023

RELEASE-DATO: 1. Mars 2023

ALKOHOLSTYRKE: 47 % ABV

ALDER: 5 år (62,6 mnd)

FLASKESTØRRELSE: 500 ml

ANTALL FLASKER: 719

FORPAKNING: Kun flaske

Ingen tilsatt farge, ingen kjølefiltrering

ARTIKKELNUMMER, VINMONOPOLET: 15332902

PRIS, VINMONOPOLET: kr 949,90

Sabotør_nr2_Gunnerside_MykenDestilleri kopi-2.jpg

TOTALSAMMENSETNING

Urøkt whisky, modnet i ex-bourbon trippelcask. Først fikk whiskyen et drøyt år på 2 stk 200 L 1stfill eksbourbon-fat. Disse tønnene ble tømt, og sendt til Bådin som lagret stout på dem. Whiskyen ble fylt over på nye 200 L 1stfill eksbourbon-fat, og fikk tilslutt et halvt år i 40 L 2ndfill ex-bourbonfat for ekstra fatmodning.

INGREDIENSER

GjærSafspirit M-1 whiskygjær
Malt
Weyermann Pilsner Malt, Extra Hell
ProsessvannAvsaltet sjøvann (revers osmose) fra Myken vannverk
Kjølevann: Sjøvann pumpet direkte fra havet
Batchstørrelse:125 kg malt /
580 L vørter

BATCH:

BATCH 249 - 255

Gjæringstid: 116 timer (nesten 5 døgn, med kjøling de siste dagene)
Destilleringsdato: 25. oktober – 7. november 2017
Destilleringstid, lågvin: 6 timer og 51 minutter
Destilleringstid, hjerte: 4 timer og 10 minutter
Kuttpunkt, hode til hjerte: 13 minutter
Kuttpunkt, hjerte til hale: 59,7 – 60 % ABV

FAT

Fat 1 (senere brukt til å lagre Bådin Stout)

200-liters 1st-fill eksbourbonfat, fatnummer: 17/049 (M113)

Dato for fatfylling: 01. november 2017 

Dato for tømming: 02. mars 2019

Styrke ved fylling: 63,5 % ABV

Styrke ved tømming: ikke målt

Volum ved fylling: 203,1 L

Volum ved tømming: ca. 194 L

 

Fat 2

200-liters 1st-fill eksbourbonfat, fatnummer: 17/050 (M114)

Dato for fatfylling: 08. november 2017 

Dato for tømming: 02. mars 2019

Styrke ved fylling: 63,4 % ABV

Styrke ved tømming: ikke målt

Volum ved fylling: 200,9 L

Volum ved tømming: ca. 193 L

 

Fat 3

200-liters eks-bourbonfat, 1st-fill, fatnummer: 19/016 (M196)

Dato for fatfylling: 02. mars 2019

Dato for tømming: 01. mai 2022

Styrke ved fylling: ikke målt

Styrke ved tømming: ikke målt

Volum ved fylling: 194 L

Volum ved tømming: 181 L


 

Fat 4

200-liters eks-bourbonfat, 1st-fill, fatnummer: 19/017 (M197)

Dato for fatfylling: 03. mars 2019

Dato for tømming: 01. mai 2022

Styrke ved fylling: ikke målt

Styrke ved tømming: ikke målt

Volum ved fylling: 193 L

Volum ved tømming: 179 L


 

Fat 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 og 12

40-liters 2nd fill eks-bourbonfat, fatnummer: 

22/044, 22/045, 22/046, 22/047, 22/049, 22/050, 22/051 og 22/070

 

Dato for fatfylling: 01. mai 2022 

Dato for tømming: 12. Januar 2023

Volum ved fylling: ca 40 L

Volum ved tømming: ca. 37 L

 

Engleandel for hele batchen, inkludert alle tønnene 22,5 %

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

 

Lagret sammen på ståltank i 14 dager før flaskefylling.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

bottom of page