top of page

Myken Arctic Single Malt – Octave Symphony 2020

RELEASE-DATO: 6. mars, 2020

ALKOHOLSTYRKE: 47 % ABV

ALDER: 4 år

FLASKESTØRRELSE: 500 ml

ANTALL FLASKER: 1415

FORPAKNING: Kun flaske

Ingen tilsatt farge, ingen kjølefiltrering

ARTIKKELNUMMER, VINMONOPOLET: 11723003         

PRIS, VINMONOPOLET: Utsolgt (kr. 849,90,-) 

Myken Pineau.jpg
Octave Symphony 2020 flaskebilde.png

TOTALSAMMENSETNING

25,9 % lagret på ex-bourbontønner
41 % lagret på ex-Oloroso sherrytønner
33.1 % lagret på ex-Pedro Ximenez sherrytønner
(74,1 % lagret på ex-sherrytønner)

INGREDIENSER

Gjær: Safspirit M-1 whiskygjær
Malt: Weyermann Pilsner Malt, Extra Hell
Prosessvann: Avsaltet sjøvann (revers osmose) fra Myken vannverk
Kjølevann: Sjøvann pumpet direkte fra havet
Batchstørrelse:125 kg malt / 680 L vørter

BATCHER:

BATCHER 54 til 58:

Gjennomsnittlig gjæringstid: 109,5 timer
Destilleringsdato(er): 27.-31. juli 2015
Gjennomsnittlig destilleringstid, lågvin: 7 timer

Gjennomsnittlig destilleringstid, hjerte: 3,9 timer
Kuttpunkt, hode til hjerte: 15 minutter
Kuttpunkt, hjerte til hale: 58,6-59,1 % ABV

BATCHER: 80 til 84

Gjennomsnittlig gjæringstid: 82,3 timer
Destilleringsdato(er): 27. november - 3. desember 2015
Gjennomsnittlig destilleringstid, lågvin: 8,3 timer
Gjennomsnittlig destilleringstid, hjerte: 5 timer
Kuttpunkt, hode til hjerte: 17 minutter i gjennomsnitt
Kuttpunkt, hjerte til hale: 60,2-61,6 % ABV

 

BATCHER: 86 til 87

Gjennomsnittlig gjæringstid: 72 timer
Destilleringsdato(er): 26.-27. januar 2016
Gjennomsnittlig destilleringstid, lågvin: 6,9 timer
Gjennomsnittlig destilleringstid, hjerte: 4,1 timer
Kuttpunkt, hode til hjerte: 8 minutter
Kuttpunkt, hjerte til hale: 61,1-61,2 % ABV

BATCHER: 89 til 90

Gjennomsnittlig gjæringstid: 64,3 timer
Destilleringsdato(er): 29.-30. januar 2016
Gjennomsnittlig destilleringstid, lågvin: 7,4 timer
Gjennomsnittlig destilleringstid, hjerte: 4,4 timer
Kuttpunkt, hode til hjerte: 10 minutter
Kuttpunkt, hjerte til hale: 61,3-62,3 % ABV

FAT

FAT 1:

Dato for fatfylling: 29. juli 2015

Dato for tømming: 30. januar 2020

40-liters ex-bourbonfat (Heaven Hill), 1st-fill, fatnummer: 014/15 (M20)

Styrke ved fylling: 69,5 % ABV

Styrke ved tømming: 70,3 % ABV

Volum ved fylling: 41,6 L

Volum ved tapping: 28,1 L

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 2:

Dato for fatfylling: 31. juli 2015

Dato for tømming: 30. januar 2020

40-liters ex-bourbonfat (Heaven Hill), 1st-fill, fatnummer: 016/15 (M22)

Styrke ved fylling: 58,8 % ABV

Styrke ved tømming: 59,8 % ABV

Volum ved fylling: 39,9 L

Volum ved tapping: 27,7 L

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 3:

Dato for fatfylling: 4. august 2015

Dato for tømming: 30. januar 2020

40-liters ex-bourbonfat (Heaven Hill), 1st-fill, fatnummer: 018/15 (M24)

Styrke ved fylling: 60,1 % ABV

Styrke ved tømming: 60,6 % ABV

Volum ved fylling: 41,6 L

Volum ved tapping: 27,3 L

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 4:

Dato for fatfylling: 4. august 2015

Dato for tømming: 30. januar 2020

40-liters ex-bourbonfat (Heaven Hill), 1st-fill, fatnummer: 019/15 (M25)

Styrke ved fylling: 60,1 % ABV

Styrke ved tømming: 60,8 % ABV

Volum ved fylling: 41,4 L

Volum ved tapping: 29,1 L

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 5:

Dato for fatfylling: 4. august 2015

Dato for tømming: 30. januar 2020

40-liters ex-bourbonfat (Heaven Hill), 1st-fill, fatnummer: 020/15 (M26)

Styrke ved fylling: 60,1 % ABV

Styrke ved tømming: 60,6 % ABV

Volum ved fylling: 41,6 L

Volum ved tapping: 29,7 L

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 6:

Dato for fatfylling: 30. desember 2015

Dato for tømming: 30. januar 2020

55-liters ex-Sherryfat («seasoned» - Oloroso), 1st-fill, fatnummer: 032/15 (M32)

Styrke ved fylling: 62,2 % ABV

Styrke ved tømming: 60,7 % ABV

Volum ved fylling: 54,4 L

Volum ved tapping: 44,0 L

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 7:

Dato for fatfylling: 30. januar 2016

Dato for tømming: 30. januar 2020

55-liters ex-Sherryfat («seasoned» - Oloroso), 1st-fill, fatnummer: 005/16 (M38)

Styrke ved fylling: 63,5 % ABV

Styrke ved tømming: 61,7 % ABV

Volum ved fylling: 55,2 L

Volum ved tapping: 45,4 L

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 8:

Dato for fatfylling: 30. januar 2016

Dato for tømming: 30. januar 2020

55-liters ex-Sherryfat («seasoned» - Oloroso), 1st-fill, fatnummer: 006/16 (M39)

Styrke ved fylling: 63,5 % ABV

Styrke ved tømming: 61,9 % ABV

Volum ved fylling: 54,4 L

Volum ved tapping: 45,0 L

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 9:

Dato for fatfylling: 30. januar 2016

Dato for tømming: 30. januar 2020

55-liters ex-Sherryfat («seasoned» - Oloroso), 1st-fill, fatnummer: 007/16 (M40)

Styrke ved fylling: 63,5 % ABV

Styrke ved tømming: 61,6 % ABV

Volum ved fylling: 53,4 L

Volum ved tapping: 44,8 L

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 10:

Dato for fatfylling: 30. januar 2016

Dato for tømming: 30. januar 2020

55-liters ex-Sherryfat («seasoned» - Oloroso), 1st-fill, fatnummer: 008/16 (M41)

Styrke ved fylling: 63,5 % ABV

Styrke ved tømming: 61,4 % ABV

Volum ved fylling: 54,9 L

Volum ved tapping: 45,0 L

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 11:

Dato for fatfylling: 30. desember 2015

Dato for tømming: 30. januar 2020

55-liters ex-Sherryfat («seasoned» - Pedro Ximenez), 1st-fill, fatnummer: 033/15 (M33)

Styrke ved fylling: 62,2 % ABV

Styrke ved tømming: 60,9 % ABV

Volum ved fylling: 54,5 L

Volum ved tapping: 46,2 L

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 12:

Dato for fatfylling: 28. januar 2016

Dato for tømming: 30. januar 2020

55-liters ex-Sherryfat («seasoned» - Pedro Ximenez), 1st-fill, fatnummer: 002/16 (M35)

Styrke ved fylling: 63,1 % ABV

Styrke ved tømming: 61,7 % ABV

Volum ved fylling: 54,8 L

Volum ved tapping: 44,4 L

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 13:

Dato for fatfylling: 28. januar 2016

Dato for tømming: 30. januar 2020

55-liters ex-Sherryfat («seasoned» - Pedro XImenez), 1st-fill, fatnummer: 003/16 (M36)

Styrke ved fylling: 63,1 % ABV

Styrke ved tømming: 60,8 % ABV

Volum ved fylling: 53,3 L

Volum ved tapping: 44,5 L

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 14:

Dato for fatfylling: 28. januar 2016

Dato for tømming: 30. januar 2020

55-liters ex-Sherryfat («seasoned» - Pedro Ximenez), 1st-fill, fatnummer: 004/16 (M37)

Styrke ved fylling: 63,1 % ABV

Styrke ved tømming: 61,0 % ABV

Volum ved fylling: 54,2 L

Volum ved tapping: 46,1 L

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

 

Lagret sammen på ståltank i 1 uke før flaskefylling. Vannet ned til 47 % ABV før flaskefylling, med avsaltet sjøvann fra Myken vannverk.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

bottom of page