top of page

Myken Arctic Single Malt - United Americans 2021

RELEASE-DATO: 5. mars, 2021

ALKOHOLSTYRKE: 47 % ABV

ALDER: 4 år

FLASKESTØRRELSE: 500 ml

ANTALL FLASKER: 1100

FORPAKNING: Kun flaske

Ingen tilsatt farge, ingen kjølefiltrering

ARTIKKELNUMMER, VINMONOPOLET: 12670702         

PRIS, VINMONOPOLET: kr. 949,90,-  (UTSOLGT)

TOTALSAMMENSETNING

35 % lagret på ex-bourbontønner
65 % lagret på amerikansk eik

INGREDIENSER

Gjær: Safspirit M-1 whiskygjær
Malt: 84 %Weyermann Pilsner Malt, Extra Hell og 16 % Castle Malting, «Whisky malt», 35 ppm fenoler
Prosessvann: Avsaltet sjøvann (revers osmose) fra Myken vannverk
Kjølevann: Sjøvann pumpet direkte fra havet
Batchstørrelse:125 kg malt / 580-650 L vørter

BATCHER:

BATCHER 55 - 56

Gjennomsnittlig gjæringstid: 110 timer
Destilleringsdatoer: 24-29. juli 2015
Gjennomsnittlig destilleringstid, lågvin: 6,5 timer

Gjennomsnittlig destilleringstid, hjerte: 3,6 timer
Kuttpunkt, hode til hjerte: 15 minutter
Kuttpunkt, hjerte til hale: 60,0 % ABV

BATCHER: 191 - 193

Gjennomsnittlig gjæringstid: 93,5 timer
Destilleringsdato(er): 18 - 23. juli 2017
Gjennomsnittlig destilleringstid, lågvin: 8,3 timer
Gjennomsnittlig destilleringstid, hjerte: 4,3 timer
Kuttpunkt, hode til hjerte: 7 minutter i gjennomsnitt
Kuttpunkt, hjerte til hale: 59,4 % ABV

 

BATCHER: 197 - 199

Gjennomsnittlig gjæringstid: 64,5 timer
Destilleringsdato(er): 26 - 29. juli 2017 
Gjennomsnittlig destilleringstid, lågvin: 6,7 timer
Gjennomsnittlig destilleringstid, hjerte: 4,6 timer
Kuttpunkt, hode til hjerte: 9 minutter
Kuttpunkt, hjerte til hale: 59,5 – 60,0 % ABV

BATCHER: 219 - 220 Røkt

Gjennomsnittlig gjæringstid: 63,7 timer
Destilleringsdato(er): 17-19. august 2017 
Gjennomsnittlig destilleringstid, lågvin: 7,6 timer
Gjennomsnittlig destilleringstid, hjerte: 4,4 timer
Kuttpunkt, hode til hjerte: 9 minutter
Kuttpunkt, hjerte til hale: 60,0 % ABV

FAT

FAT 1: Urøkt

Dato for fatfylling: 01. august 2015

Dato for tømming: 17. januar 2021

200-liters ex-bourbonfat (Wild Turkey), 1st-fill, fatnummer: 15/017 (M23)

Styrke ved fylling: 58,8 % ABV

Styrke ved tømming: 62,7 % ABV (målt etter at alle fatene er blandet)

Volum ved fylling: 196,1 L

Volum ved tapping: ikke målt. I hht. beregnet volum for hele utgaven, var det i snitt 17 % engelandel på fatene i utgaven.

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 2: Urøkt

Dato for fatfylling: 23 – 29. juli 2017 (fylt i to omganger)

Dato for tømming: 17. januar 2021

100-liters virgin amerikansk eik, heavy toast, fatnummer: 17/019 (M89)

Styrke ved fylling: 62,7 % ABV

Styrke ved tømming: 62,7 % ABV (målt etter at alle fatene er blandet)

Volum ved fylling: 92,3 L

Volum ved tapping: ikke målt. I hht. beregnet volum for hele utgaven, var det i snitt 17 % engelandel på fatene i utgaven.

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 3: Urøkt

Dato for fatfylling: 29. juli 2017

Dato for tømming: 17. januar 2021

100-liters virgin amerikansk eik, medium toast, fatnummer: 17/020 (M90)

Styrke ved fylling: 63,4 % ABV

Styrke ved tømming: 62,7 % ABV (målt etter at alle fatene er blandet)

Volum ved fylling: 91,4 L

Volum ved tapping: ikke målt. I hht. beregnet volum for hele utgaven, var det i snitt 17 % engelandel på fatene i utgaven.

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 4: Urøkt

Dato for fatfylling: 29. juli 2017

Dato for tømming: 18. januar 2021

100-liters virgin amerikansk eik, heavy toast, fatnummer: 17/021 (M91)

Styrke ved fylling: 63,4 % ABV

Styrke ved tømming: 62,7 % ABV (målt etter at alle fatene er blandet)

Volum ved fylling: 91,0 L

Volum ved tapping: ikke målt. I hht. beregnet volum for hele utgaven, var det i snitt 17 % engelandel på fatene i utgaven.

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

FAT 5 Røkt:

Dato for fatfylling: 15. september 2017

Dato for tømming: 17. januar 2021

100-liters virgin amerikansk eik, fatnummer: 17/038 (M104)

Styrke ved fylling: 63,4 % ABV

Styrke ved tømming: 62,7 % ABV (målt etter at alle fatene er blandet)

Volum ved fylling: 91,7

Volum ved tapping: ikke målt. I hht. beregnet volum for hele utgaven, var det i snitt 17 % engelandel på fatene i utgaven.

Lagringsforhold: hyllelagret i isolert rom uten temperaturkontroll.

Lagret sammen på ståltank i 4 dager før flaskefylling. Vannet ned til 47 % ABV før flaskefylling, med avsaltet sjøvann fra Myken vannverk.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

bottom of page